07 de juliol de 2014
07.07.2014

Les pluges intenses poden superar els 20 litres per metre quadrat en mitja hora a la Catalunya Central

Protecció Civil manté l'alerta del pla Inuncat

07.07.2014 | 08:58

Segons el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) a partir de la matinada d'aquest dilluns les pluges intenses poden afectar pràcticament tot el país, especialment la Catalunya Central i el Ripollès, on els aiguats poden superar els 20 litres per metre quadrat en mitja hora. Els ruixats aniran acompanyats de tempesta i localment de calamarsa. Davant d'aquesta previsió, Protecció Civil ha posat en alerta el Pla especial d'emergències per inundacions a Catalunya, l'Inuncat. A més, es preveu també per aquest dilluns un episodi d'onades de 2,5 metres (maregassa), que afectarà especialment al cap de Creus i al cap de Begur, on hi haurà mar creuada.

L'episodi continuarà fins dilluns i afectarà pràcticament a tot el país, amb major probabilitat entre les vuit del matí i les dues del migdia a la Catalunya Central i al Ripollès. De fet, durant aquestes hores les pluges podran superar els 20 litres per metre quadrat en 30 minuts.

Els ruixats aniran acompanyats de tempesta i localment de calamarsa. A més, durant els xàfecs el vent serà de direcció variable i amb cops forts.

Fort onatge a l'Empordà

Segons el SMC, aquest dilluns a partir de les vuit del matí també es preveu un episodi de fort onatge a les comarques de l'Alt i el Baix Empordà. Les onades poden superar els 2,5 metres (maregassa), especialment al nord del cap de Creus i al cap de Begur, on hi haurà mar creuada.
Protecció Civil ha recomanat molta precaució si s'està a prop de lleres, rius i guals i en totes les activitats previstes a zones de muntanya i a les platges. En cas de tempesta forta ha recomanat buscar aixopluc als punts més elevats i esperar que passi el pitjor moment de pluja. S'ha d'evitar travessar guals, rieres, torrents i rius perquè els cabals poden créixer de forma sobtada.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook