08 de octubre de 2016
08.10.2016

EXPOSICIÓ 40 ANYS REGIÓ7 | SANT JOAN DE VILATORRADA


Marc Buxaderas triomfa a la Mediterrània amb un monòleg sobre la discapacitat

El jove bagenc, de només 17 anys, ha explicat diverses situacions que ha viscut durant la seva vida en cadira de rodes en clau d'humor

08.10.2016 | 17:52
Marc Buxaderas triomfa a la Mediterrània amb un monòleg sobre la discapacitat

Es diu Marc Buxaderas, és d'Aguilar de Segarra i té només 17 anys. Des de la seva cadira de rodes i sense pèls a la llengua, ha estat una de les sensacions de la Fira Mediterrània amb el seu monòleg, Posa un discapacitat a la teva vida, que ha fet a l'espai del pati del Kursaal, totalment ple. Durant 10 minuts, el jove ha explicat en clau d'humor diverses situacions i vivències amb les quals s'ha anat trobant al llarg de la seva vida: des d'un viatge que va fer a Londres fins a les classes de natació, passant per la possibilitat de convertir-se en el nou Leo Messi. La seva gran naturalitat i expressivitat, molt genuïna, han fet arrencar riures i aplaudiments a un públic entusiasmat.

Tot seguit, les coreografies punyents del Colectivo El Brote –amb un espectacle de dansa, Quebradas e imperfectas, protagonitzat per la manresana Davínia Descals i el basc Íñigo Martínez– ha servit per reflexionar sobre les sensacions, les vivències i les emocions de les persones que conviuen amb la discapacitat. Martínez, afectat per la patologia coneguda popularment com els ossos de vidre, ha reivindicat que tots els moviments i cossos poden ser «bells».

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook