26 de març de 2020
26.03.2020

Regi? 7

Bus urbà i coronavirus: serveis mínims, ozó per desinfectar i res de diners en efectiu

En els propers dies, atesa l'escassetat de la demanda, es podria continuar reduint el servei

26.03.2020 | 19:04
Un conductor del bus urbà de Manresa amb màscara

A Manresa continuen circulant autobusos urbans aquests dies, malgrat la dràstica reducció de la xifra d'usuaris pel confinament de la majoria de la població per la crisi del coronavirus. El servei es manté per facilitar transport a les persones que l'han d'utilitzar de manera imprescindible per desplaçaments laborals, de compra d'alimentació a productes essencials, etc.

El servei general funciona els dies feiners amb la freqüència dels dissabtes, amb un reforç a primera hora a la línia 8 (que passa per Sant Joan de Déu), i els propers dies, atesa l'escassetat de la demanda, es podria continuar reduint, tot i que en tot moment hi haurà un servei mínim assegurat. L'empresa concessionària, Sagalés, d'acord amb l'Ajuntament de Manresa, posa en pràctica totes les mesures de seguretat, com l'obligatorietat d'usar targetes multiviatge i no diners en efectiu, la distància entre usuaris o l'ús d'equips de protecció individual per part dels conductors.

Igualment, s'està tenint una cura molt especial en temes d'higiene i desinfecció tant dels busos com de les parades, marquesines, etc. En concret, s'està fent una desinfecció amb productes específics, que utilitzen ozó, per garantir l'absoluta desinfecció tant de busos, com del mobiliari urbà de les parades (bancs, marquesina, etc). L'empresa està fent un esforç molt especial per garantir la seguretat del servei i dels seus usuaris.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook