Caminar ràpid pot reduir el risc de pressió arterial alta, colesterol alt i diabetis tant com córrer, segons estudis publicats en una revista de l'Associació Americana del Cor.

Caminar i córrer proporcionen una prova ideal dels beneficis de la intensitat de la caminada moderada i vigorosa degut a la participació dels mateixos grups musculars i les mateixes activitats realitzades en les intensitats diferents.

Després d'analitzar a 33.060 corredors i 15.045 caminants, es va trobar que la mateixa energia utilitzada per caminar a una intensitat moderada i a un ritme vigorós va donar lloc a reduccions similars en el risc per a la pressió arterial alta, el colesterol alt, la diabetis i la malaltia cardíaca coronària.

Com més van córrer i van caminar els participants millor eren els beneficis per a la salut. En comparar la despesa d'energia, el diagnòstic mèdic d'hipertensió, la hipercolesterolèmia, la diabetis i les malalties coronàries, els científics van trobar que córrer té un risc significativament reduït d'hipertensió d'un 4,2 per cent i caminar d'un 7 , 2 per cent. Córrer va reduir el colesterol alt (4,3%), la diabetis (12,1%) i la malaltia coronària (4,5%) i caminar ho va fer també però en unes taxes una mica superiors: en un 7%, 12,3% i 9,3%. Ja no hi ha excusa per cuidar-se.