08 de juliol de 2014
08.07.2014

La depilació integral fa augmentar les malalties sexuals

El pèl púbic té una funció protectora contra el frec inevitable que es produeix quan es mantenen relacions

10.07.2014 | 08:08
La depilació integral fa augmentar les malalties sexuals

L'Acadèmia Espanyola de Dermatologia i Venereologia (AEDV) defensa la necessitat de mantenir el pèl íntim i alerta sobre el perill de la depilació integral, una moda "absurda" i "sense fonament", que afavoreix el contagi de malalties de transmissió sexual (MTS).

"Des de l'última moda de depilació púbica en ambdós sexes, els dermatòlegs assistim impotents a un augment alarmant de les malalties de transmissió sexual entre els joves", ha manifestat el doctor Ramon Grimalt, de l'AEDV.

La malaltia que ha registrat un augment més "espectacular" són els condilomes genitals causats pel virus del papil·loma humà (VPH).

"Si es fa servir de manera adequada el preservatiu i es manté el pèl púbic sense rasurar, el risc de contagi és gairebé zero", ha assegurat aquest dermatòleg, professor de Dermatologia de la Universitat Internacional de Barcelona.

El pèl púbic té una funció protectora contra el frec inevitable durant les relacions sexuals. Si els dos membres d'una parella presenten un pubis sense pèl, qualsevol infecció que es trobi sobre de la pell d'un d'ells passarà indefectiblement al company sexual.

El preservatiu protegeix d'una petita part de les malalties de transmissió sexual, però no protegeix la zona púbica, ha advertit.

Les petites ferides que es produeixen sobre de la pell púbica permeten als microorganismes penetrar i crear una infecció, condilomes (berrugues, papil · lomes), herpes (febres), fongs, tinyes, infeccions bacterianes estafilocòcciques o estreptocòcciques i fins i tot la sífilis, "que torna a ser habitual en les consultes del dermatòleg".

Segons el doctor Grimalt, cal que un dels dos membres de la parella mantingui el pèl a la zona central del pubis per evitar el frec directe de pell contra pell. Per contra, retallar els cabells no suposa cap risc.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Embaràs

Guia per a embarassades

redacció

 | 0

Et donem consells, t'ensenyem a fer massatges, t'expliquem què pots i no pots menjar...