28 de juliol de 2014
28.07.2014

Aliments que ajuden a dormir

Les infusions relaxants, els plàtans, el gall dindi, el peix o el formatge fresc promouen un somni saludable

04.08.2014 | 07:45
Aliments que ajuden a dormir

El menjar s'associa directament amb la serotonina, una hormona clau que, al costat de la vitamina B6, B12 i l'àcid fòlic, ajuda a promoure un somni saludable. "Intenta consumir aliments que calmin l'organisme, augmentin els nivells de serotonina i t'ajudin a aconseguir un somni reparador", explica Kirkpatrick.

L'especialista en dietes i benestar personal de la Clínica Cleveland aporta alguns exemples d'aliments i nutrients que ajuden a agafar el son:

1. Hidrats de carboni complexos: els productes integrals entre els quals s'inclouen pans, cereals, pasta i galetes salades integrals així com l'arròs integral proporcionen hidrats de carboni complexos.
Cal evitar els hidrats de carboni simples que inclouen els productes de farines refinades i dolços com galetes, pastissos i pastes i altres aliments ensucrats. Aquests aliments tendeixen a reduir els nivells de serotonina i no promouen el son.

2. Proteïnes magres: les proteïnes magres inclouen formatge baix en greixos, gall dindi, pollastre i peix. Aquests aliments són alts en l'aminoàcid triptòfan, que tendeix a augmentar els nivells de serotonina
D'altra banda, es recomana evitar els formatges alts en greixos, les aletes de pollastre o el peix fregit. Aquests aliments triguen més a digerir i et poden mantenir despert

3. Greixos saludables per al cor: els greixos insaturats no només enforteixen la salut cardíaca sinó que també milloren els nivells de serotonina. Els exemples inclouen a la mantega de cacauet (però que aquests siguin el seu únic ingredient) i fruits secs com les nous, ametlles, anacards i festucs.
Els aliments amb greixos saturats i greixos trans, com les patates fregides, els aperitius de patata envasats i altres aperitius alts en greixos tendeixen a reduir els nivells de serotonina

4. Begudes: certes begudes poden promoure o evitar el son. Una bona beguda per prendre abans d'anar a dormir és un got temperat de llet o una infusió d'herbes com la camamilla o el poliol.
Pel que fa a les begudes amb cafeïna, Kirkpatrick recomana als que tinguin problemes per dormir que consumeixin l'última tassa a les dues de la tarda. La cafeïna afecta de forma diferent a cada persona i fins i tot la més petita quantitat d'un estimulant pot mantenir-nos desperts.

5. Herbes aromàtiques: les herbes aromàtiques fresques poden tenir un efecte calmant sobre l'organisme. Per exemple, la sàlvia i l'alfàbrega contenen components químics que redueixen la tensió i promouen el son.

Una bona opció és preparar la salsa per la pasta amb sàlvia i alfàbrega i les versions casolanes solen tenir menys sucre que les del supermercat. No obstant això, cal evitar verdures com els pebrots vermells i el pebre a la nit, ja que tenen un efecte estimulant

6. Aperitius que indueixen el son: Kirkpatrick proposa alguns refrigeris que podrien ajudar a agafar el son a les hores abans com:
-Plàtan amb iogurt desnatat.
-Formatge fresc baix en greixos amb cruixents de pa de pita integral.
-Galetes salades 100% integrals untades amb mantega de cacauet
-Una poma amb tires de formatge mozzarella.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Embaràs

Guia per a embarassades

redacció

 | 0

Et donem consells, t'ensenyem a fer massatges, t'expliquem què pots i no pots menjar...