Amb la temporada estiuenca augmenta el desig de lluir un bonic bronzejat i es perllonguen les exposicions solars, una tendència amb greus conseqüències per a la pell si no es prenen les mesures oportunes. Per això és de vital importància protegir per evitar problemes tant en l'organisme com en l'aparença exterior.

Tot i que la pell requereixi cures sigui quina sigui l'estació, és a l'estiu quan més atenció cal prestar per evitar els efectes derivats de l'exposició als raigs ultraviolats. El teixit cutani té memòria i totes les radiacions absorbides any rere any poden passar factura, i l'aparició de les antiestètiques taques a la pell i l'envelliment prematur dues de les conseqüències més evidents.

És aconsellable per tant seguir algunes recomanacions per prevenir els danys solars a la pell i poder gaudir del bon temps i la platja sense sobresalts.

1. Utilitza fotoprotector. El seu ús no s'ha de limitar únicament al moment previ d'anar a la platja o després d'una exposició prolongada als raigs UVA, sinó que s'ha d'incrementar el seu ús a diari i aplicar la crema les vegades que sigui necessari tenint en compte el fototipus de cada persona. Cal seleccionar el factor de protecció adequat a cada tipus de pell i fer especial incidència en la cara i les mans, dues de les parts del cos més sensibles i propenses a l'envelliment. En cas d'usar maquillatge, no s'ha de deixar de banda aquesta rutina ja que en el mercat hi ha nombrosos productes cosmètics que incorporen protecció solar.

2. Tenir cura de la pell des de l'interior. Els complements alimentaris són una bona opció per preparar la pell per l'exposició als raigs solars i aconseguir així mateix el bronzejat desitjat sense danyar-la. La seva ingesta es realitza abans, durant i després de la presa de sol per aconseguir un bronzejat de més durada i prevenir també l'aparició de taques a la pell. Aquests suplements especialitzats estan compostos principalment de betacarotens, zinc i àcids grassos que tenen com a objectiu ajudar a la regeneració cel · lular i protegir de l'acció dels radicals lliures, i oferir una major protecció a la llum solar.

3. Portar barret. És una forma d'anar a la moda i lluir elegant amb el complement estrella d'aquesta temporada. Les pameles són els més destacats entre les famoses i els més útils per protegir-se dels raigs del sol.

4. Evitar els perfums. A la platja o a la piscina cal evitar tot cosmètic que contingui perfums, com algunes cremes o colònies, si es vol evitar l'aparició de les molestes taques a la pell. Són aquestes substàncies les que les propicien, per la qual cosa s'ha d'usar únicament un fotoprotector quan es vagi a prendre el sol.

5. Evitar el sol a les hores centrals del dia. De 12 a 4 és el període en què els raigs solars cauen amb més força i resulta més perillós per a la pell exposar-se a ells. En aquestes hores es recomana mantenir-se a l'ombra en una terrassa o en qualsevol altre lloc protegit.