Prendre més de 2,4 grams d'Ibuprofeno diaris s'associa a un risc major de trombosi arterial, segons informa el Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtats. El Comitè per a l'Avaluació de Riscos en Farmacovigilància europeu (PRAC) ha alertat d'aquest extrem i ha recomanat no administrar dosis altes d'aquest medicament o de dexibuprofeno a pacients amb patologia cardiovascular greu com insuficiència cardíaca. La revisió que ara ha permès arribar a aquesta conclusió és continuació d'unes anteriors que van concloure que l'ús d'aquests medicaments en general s'associa a un petit increment del risc cardiovascular.

Tot i això, la mateixa avaluació no suggereix que dosis d'ibuprofeno de fins a 1,2 grams al dia s'associïn a un increment de risc cardiovascular. Aquesta és la dosi que se subministra majoritàriament. De fet, des del mateix Ministeri s'indica que menys del 2% dels pacients als que es prescriu aquest medicament en reben dosis de 2,4 grams diaris.

Pel que fa a la interacció potencial de l'ibuprofeno amb l'àcid acetil salicílic, l'aspirina, l'informe conclou que "tot i que les dades epidemiològiques disponibles fins a la data no suggereixen que aquesta interacció resulti clínicament significativa, no es pot excloure la possibilitat que l'efecte cardioprotector de l'àcid acetil salicílic es redueixi amb l'administració regular i contínua d'ibuprofeno.

Així, com a recomanació general la PRAC adverteix que en pacients amb patologia cardiovascular greu com insuficiència cardíaca cal evitar l'administració de dosis altes d'ibuprofeno (2,4 grams diaris o més) i de dosis altes de dexibuprofeno (1,2 grams diaris o més).

Finalment, la PRAC subratlla que "no hi ha risc d'infart o de trombosi arterial amb l'ús ocasional d'ibuprofeno o si se'n prenen al dia 1,2 grams o menys".