La crida de l'Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris als professionals sanitaris sobre els riscos de l'ibuprofèn ha reactivat l'interès per les alternatives naturals.

Els beneficis de l'ibuprofèn, que es tradueixen en els seus efectes analgèsics, antiinflamatoris i antipirètics, es poden aconseguir a través de senzilles alternatives naturals que et presentem a continuació.

Curcumina

Aquesta substància s'extreu a partir de la planta denominada cúrcuma i es pot trobar tant en pols com en càpsules. La curcumina té propietats antiinflamatòries, encara que no es recomana el seu consum en nens, embarassades i malalts renals.

Àrnica

La àrnica és una altra planta amb moltes propietats analgèsiques. Una infusió amb aigua calenta és el millor mètode per emprar-la. El líquid es mulla sobre un drap i després aquest s'aplica sobre la zona afectada per cops o dolors. No s'ha d'ingerir la infusió.

Pebre de caiena

Amb efectes analgèsics i antiinflamatoris, el pebre de caiena es pot prendre en forma d'infusió. Una petita cullerada (no convé passar-se, és molt picant) en un got d'aigua calenta serà suficient. També està disponible en olis, cremes i ungüents.

Salze blanc

Aquesta fulla procedent de l'arbre del mateix nom conté salicilina, el principi del que s'extreu l'àcid salicílico, l'element més important de l'aspirina. És per això que reuneix les mateixes propietats que el medicament per a problemes de febre i maldecaps. Els al·lèrgics a l'aspirina han d'evitar el seu consum.

Ungla de gat

Una altra planta amb propietats beneficioses per a dolors musculars i dels óssos. Es tracta d'una espècie que reforça també el sistema immunològic i que pot preparar-se a través d'una infusió, encara que també és possible trobar-la en preparats dietètics.