27 de abril de 2015
27.04.2015

Descobreixen que el desequilibri de calci causa les arítmies en persones grans

Segons els especialistes, l'envelliment deteriora els corrents elèctrics que mantenen l'equilibri del calci en les cèl·lules del cor

09.05.2015 | 06:55
Les persones grans han de tenir cura dels seus nivells de calci.

L'envelliment deteriora els corrents elèctrics que mantenen l'equilibri del calci en les cèl·lules del cor, el que podria ser la causa principal de les arítmies en les persones grans, segons una investigació que ha dut a terme l'Hospital de Sant Pau de Barcelona.

La investigació, realitzada pel Servei de Cardiologia i de Cirurgia Cardíaca i l'Institut de Recerca Biomèdica Sant Pau (IIB Sant Pau) i publicada a la revista científica 'Cardiovascular Research', demostra que el debilitament de la contracció cardíaca i la propensió a les arítmies en persones grans es deu a un desequilibri de calci en les cèl·lules del cor.

Segons els especialistes, l'envelliment deteriora els corrents elèctrics que mantenen l'equilibri del calci en les cèl·lules del cor i això podria explicar en part la pèrdua de força de contracció d'aquest òrgan.

L'estudi ha estat realitzat en cèl·lules humanes utilitzant tècniques avançades de microscòpia i biofísica que permeten visualitzar els moviments del calci dins de la cèl·lula.

"D'aquesta manera s'han identificat els mecanismes responsables del deteriorament de la contracció i la relaxació del cor amb el pas dels anys", ha explicat el doctor Leif Hove-Madsen, cap del Grup d'Investigació del Ritme i Contracció Cardíaca de l'IIB-Sant Pau.

Hove-Madsen ha assenyalat que les alteracions observades en les cèl·lules cardíaques humanes utilitzades a l'estudi donen llum a entendre la propensió de les persones grans a presentar arítmies, com la fibril·lació auricular, que és el trastorn del ritme del cor més freqüent.

"La identificació d'aquests mecanismes obre les portes a investigacions clíniques dirigides a reequilibrar la regulació del calci cel·lular i protegir així el ritme del cor en persones grans", ha indicat el director del Servei de Cardiologia de l'Hospital Sant Pau, Joan Cinca.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Embaràs

Guia per a embarassades

redacció

 | 0

Et donem consells, t'ensenyem a fer massatges, t'expliquem què pots i no pots menjar...

 

Enllaços recomanats: Premis cinema