L'Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris (Aemps) ha ordenat la retirada del mercat de totes les unitats d'un lot de l'ibuprofèn Kern Pharma 40 mg / ml suspensió oral.

Segons l'alerta farmacèutica de l'Aemps, es tracta del lot H05 de l'antiinflamatori ibuprofèn 40 mg / ml suspensió oral EFG, flascó amb 150 ml del laboratori Farmasierra que comercialitza Kern Pharma.

Segons ha informat la companyia en un comunicat, el consum del lot afectat no suposa riscos per a la salut dels pacients i la seva retirada es deu a un resultat "fora d'especificacions" detectat en els controls rutinaris efectuats en la recollida de mostres del mercat.

Concretament, es deu al fet que el nombre de llevats detectades és superior al límit, però la companyia ha explicat que es tracta de llevats no patògens ni nocius per al consum humà.

Kern Pharma ha enviat una nota d'avís als professionals de les oficines de farmàcia que compten amb unitats del lot afectat per comunicar-los quin és el procediment que han de seguir per retirar les unitats.

Alhora, ha posat a disposició dels consumidors el telèfon 902 50 250 0 per atendre qualsevol dubte o consulta que puguin tenir.