30 de abril de 2015
30.04.2015

La cirurgia íntima femenina

Dins del camp de la cirurgia estètica, els de les parts íntimes són les que més han augmentat

09.05.2015 | 06:55
La cirurgia íntima femenina

Dins del camp de la cirurgia estètica, les intervencions en què més han augmentat les consultes són les de cirurgia íntima femenina. Aquest fet es deu possiblement a la relaxació, en la nostra societat, dels tabús existents al voltant del sexe i genitals. Actualment, i especialment les dones, en parlem amb molta més llibertat. D´altra banda, també se'n ha parlat, i força, en els mitjans de comunicació.

Probablement, pel fet de ser cirurgiana estètica i al mateix temps ser dona, m'han augmentat les consultes per demanar informació sobre els possibles tractaments estètics de l'àrea genital. Per aquest motiu voldria explicar una mica en què consisteix aquesta cirurgia. A nivell masculí, les consultes sobre el tema són menys nombroses però existeixen tractaments específics practicats habitualment per cirurgians plàstics i uròlegs.

Labioplàstia. La reducció dels llavis menors i la remodelació dels llavis majors són les intervencions més freqüents en cirurgia íntima femenina. Es tracta d'intervencions de caràcter ambulatori, sense ingrés, i amb anestèsia local i sedació. La recuperació és força bona en 3-5 dies i les relacions sexuals es poden reprendre en quatre setmanes. Aquesta intervenció consisteix a eliminar l'excés de pell dels llavis menors de manera que quedin coberts pels majors. Els llavis menors engrandits poden provocar molta incomoditat a l'hora de vestir-se, de fer exercici o en les relacions sexuals. Les causes del problema poden ser: genètiques, hormonals, per l'edat o a conseqüència de l'embaràs. Les cicatrius són pràcticament inapreciables.

Reducció del pubis voluminós. A vegades el pubis pot mostrar un engrandiment anormal i presentar un aspecte d'envelliment prematur. La intervenció és ambulatòria i amb anestèsia local i sedació. Sol consistir en una petita liposucció selectiva de la zona i, en casos especials, d'extirpació de l'excés cutani.

Vaginoplàstia. És una de les intervencions de les quals sentim a parlar últimament. Es tracta de rejovenir i estrènyer la vagina que s'ha dilatat per l'edat, els parts, la menopausa o fins i tot la tos crònica. Aquesta dilatació provoca disminució de sensibilitat en les relacions sexuals i pot anar acompanyada d'incontinència urinària. La intervenció es practica amb sedació i anestèsia local i sense ingrés. Actualment s'està tractant també amb làser de CO2 amb molt bons resultats.

Himenoplàstia. És un altra de les intervencions de cirurgia íntima i consisteix a recrear l'himen.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Embaràs

Guia per a embarassades

redacció

 | 0

Et donem consells, t'ensenyem a fer massatges, t'expliquem què pots i no pots menjar...

 

Enllaços recomanats: Premis cinema