El departament de Salut de la Generalitat recomana prendre precaucions per prevenir els efectes de l'onada de calor que ha arribat a Catalunya i que es preveu que s'allargui uns dies, com beure aigua encara que no es tingui set i remullar-se.

El Servei Meteorològic de Catalunya informa que aquesta onada de calor pot arribar a temperatures que poden fregar els 40 graus en punts de Lleida i de les Terres de l'Ebre. Durant aquests dies, Salut indica que cal dedicar una atenció especial als nadons i nens petits, persones grans, especialment a partir dels 75 anys, i malalts crònics o discapacitats.

En aquest sentit, aconsella visitar aquestes persones almenys dues vegades al dia, mantenir-se en contacte freqüent i revisar amb el seu metge la medicació si aquesta pot influir en la termoregulació i si s'ha d'ajustar o canviar.

Altres recomanacions són evitar les hores del migdia, així com el sol directe, portar una gorra o un barret per cobrir-se el cap, i usar roba lleugera de cotó, de colors clars i que no sigui ajustada.

També cal limitar l'activitat física intensa durant les hores de més calor i, si cal fer desplaçaments, evitar agafar el cotxe durant les hores de més calor i no deixar mai nens o persones fràgils amb les finestres tancades.