Les Àrees Bàsiques de Salut (ABS) de les Bases de Manresa i del Barri Antic, ambdues gestionades per la Fundació Althaia, han iniciat aquest dilluns la campanya de vacunació contra la grip que s'allargarà fins a mitjan desembre. El Departament de Salut aconsella fer la vacunació en aquests propers dos mesos ja que tarda entre dues i tres setmanes a fer efecte. Les persones majors de 60 anys, les persones afectades per malalties cròniques, les dones embarassades i els professionals sanitaris conformen els principals grups de risc a qui es recomana la vacunació.

Les persones que formen part d´aquests grups de risc poden dirigir-se a la seva infermera del centre d´atenció primària d´Althaia que li correspon per demanar hora per vacunar-se. També ho pot fer de manera on-line a través de la pàgina web www.althaia.cat en l´opció que ofereix per programar una visita amb la infermera assignada a cada usuari, o mitjançant el telèfon de cadascun dels centres.

La vacunació contra la grip és una mesura preventiva que s´adreça, principalment, a aquelles persones que tenen un alt risc de complicacions si pateixen aquesta malaltia. Genèricament es recomana que s´administri la vacuna a les persones de 60 anys o més, a les que tenen problemes crònics de salut i als seus cuidadors, a les embarassades, a les persones amb obesitat mòrbida i a aquelles que viuen internes en institucions tancades. Gràcies a la vacuna antigripal aquestes persones tenen menys complicacions, com la pneumònia, i es pot reduir el temps d´hospitalització.

A més, també es recomana que els professionals de la salut o altres professionals que fan serveis a la comunitat també es vacunin de la grip ja que això ajuda a evitar la transmissió a les persones de risc. També a persones que treballen en serveis públics essencials com les forces i cossos de seguretat de l'Estat, els bombers o protecció civil.