Dormir és un dels plaers més grans de la vida per a moltes persones. Els experts recomanen dormir vuit hores per aconseguir un nivell de descans òptim. No obstant això, no tothom aconsegueixen descansar caldria i veuen com aquesta falta de son afecta al seu dia a dia.

La veritat és que dormir malament pot tenir conseqüències molt negatives per a la salut. Més enllà del cansament que suposa, també pot augmentar el risc de desenvolupar problemes metabòlics com ara diabetis i malalties del cor.

A més, també cal tenir en compte que quan dormim netegem la nostra memòria a curt termini, per la qual cosa el fet de no conciliar bé el somni pot provocar que la nostra capacitat d'assimilar coneixements es vegi reduïda.

A continuació, presentem 5 conseqüències que el fet de dormir malament provoca en la nostra salut:

1. Augmenta l'estrès

Quan no dormim bé estem més tensos i irascibles. Això provoca un augment en el nostre nivell d'estrès i disminueix la nostra capacitat de concentració. A més, si els problemes per dormir es converteixen en habituals, tenim més probabilitats de sofrir alguna malaltia psiquiàtrica.

2. Pot provocar diverses malalties

Un dels primers símptomes que pot aparèixer al no poder agafar el son són els dolors estomacals, ja que el nostre sistema digestiu també es veu alterat. A més, la falta de somni limita la capacitat del nostre organisme per processar la glucosa. Això provoca que els nivells de sucre en sang pugin, afavorint l'aparició de diabetis. També tenim més probabilitats d'agafar refredats o grips.

3. Efectes en la memòria

Com dèiem anteriorment, quan dormim netegem la nostra memòria a curt termini. Per això, les persones que dormen malament veuen reduïda la seva capacitat d'assimilar coneixements. A més, també sofreixen pèrdues de memòria.

4. Risc d'accidents

Segons un estudi de la Fundació Nacional del Somni d'EUA, les persones que dormen poc o malament tenen un risc més gran de patir accidents de trànsit a causa dels efectes que la falta de somni generen en la coordinació ocular.

5. Un estat d'ànim baix

Quan no dormim bé estem més tristos i sofrim més canvis d'humor. Això pot derivar en depressions o quadres d'ansietat.