27 de abril de 2016
27.04.2016

DEBAT | LA REALITAT DE LA CATALUNYA CENTRAL


Gairebé la meitat de les persones grans passa del sexe segur

Un estudi de Mémora revela que molts avis creuen que el preservatiu és només per als joves

28.04.2016 | 07:32
El 62,9% de les persones grans segueixen mantenint relacions sexuals

Un 45,5% de les persones més grans de 65 anys creu que no ha d´utilitzar mesures de protecció a l´hora de practicar sexe, segons els resultats preliminars de l´estudi ´La sexualitat en la gent gran´ promogut pel grup funerari Mémora.

La investigació s´ha presentat aquest dimecres al matí en el marc de FiraGran 2016, el Saló de la Gent Gran de Catalunya que se celebra a Barcelona fins al dissabte 30 d´abril. Per elaborar aquest informe s´ha enquestat 517 persones més grans de 65 anys de la demarcació de Barcelona, un 45,9% dones i un 54,16% homes. El 53,4% de tots els enquestats estaven casats.

Sobre la qüestió de la protecció, gairebé la meitat dels enquestats considera que a la seva edat no són necessàries perquè ja són grans i són persones sanes (26,3%) o bé perquè l´ús de certes mesures, com el preservatiu, només és per a persones joves i per evitar embarassos no desitjats (19,1%).

Els impulsors de l´estudi, però, alerten que les malalties de transmissió sexual continuen transmetent-se sigui quina sigui l´edat de les persones que practiquen sexe, per la qual cosa recomanen que se n´utilitzin.

L´estudi també revela que el 62,9% de les persones grans segueixen mantenint relacions sexuals, mentre un 26,7% creu que és quelcom que amb l´edat s´acaba abandonant. En aquest sentit, una de cada tres persones que han contestat l´enquesta han tingut sexe el darrer mes. En el cas dels homes, ho afirmen un de cada dos, el 50%, i en el de les dones una de cada quatre, el 25%. L´estudi també afirma que el més satisfets sexualment són els homes casats d´entre 65 i 70 anys.

Altres dades que aporta l´informe és que per al 37,5% dels enquestats, la sexualitat és el coit, mentre que per al 30,8% és fer-se carícies i petons. El 34,64% de dones té clar que assistiria a un curs de sexualitat i vellesa, mentre que en el cas dels homes ho faria el 44,73%.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Embaràs

Guia per a embarassades

redacció

 | 0

Et donem consells, t'ensenyem a fer massatges, t'expliquem què pots i no pots menjar...