Córrer no és caminar ràpid i, per començar aquesta pràctica, no n'hi ha prou amb posar-se unes sabatilles i sortir al carrer, sinó que hem de tenir unes condicions físiques mínimes i aprendre una bona tècnica per no sofrir lesions.

L'estil de vida actual provoca moltes febleses musculars que impedeixen que el cos es mogui lliurement i executi moviments naturals. En aquest cas, el cos busca compensar amb altres moviments accessoris, treballant amb músculs no preparats per a aquesta funció, en posicions inadequades de les articulacions, provocant molèsties i lesions.

Encara que existeix certa controvèrsia sobre els beneficis dels mètodes d'estirament just abans d'una carrera, els aspectes positius de l'elasticitat són poc qüestionats, i la seva pràctica està molt arrelada en l'àmbit esportiu, igual que la força, resistència i potència.

El pilates o el ioga són bons mètodes d'estirament que afavoreixen l'elasticitat i mobilitat, però no són els únics. Mitjançant una rutina diària d'estiraments simples, aconseguirem un mínim de condicions per millorar la tècnica en córrer.

Per això, el fisioterapeuta de Amae By Clinic Balanç i membre de Saluspot, Sergio Rada Ruiz, ha ofert a Infosalus una sèrie de set entrenaments que s'han de realitzar abans de sortir a córrer:

1. Bessons. La manera d'entrar els bessons, segons l'expert, és pujar-se a un graó, recolzar només la part anterior del peu i, amb els genolls estirats, deixar caure els talons per sota del nivell del graó. Repetir l'operació amb els genolls flexionats.

2. Tibials i peroneus. Creuar una cama per darrere dempeus, recolzant el dors del peu en el sòl i, després, flexionar per tocar amb les mans el sòl. Notaràs una tensió a la zona anterior del panxell.

3. Isquiotibials. Puja un peu a un lloc alt que et permeti tenir ambdues cames estirades i el cos alçat. Intenta, després, tocar-te el peu amb ambdues mans.

4. Quadríceps. Al costat d'algun punt de suport, porta el taló a tocar els glutis mentre pressiones amb la mà.

5. Glutis. Tombat sobre l'esquena, amb els genolls flexionats i els peus plans en el sòl, creua una perdi sobre la cuixa de l'altra. Després, agafant la cama d'a baix amb les mans o amb algun tirant, apropa-les cap al pit.

6. La cobra. Aquesta postura pretén estirar els abdominals i donar mobilitat a la columna lumbar. Tombat sobre l'estómac i amb les mans recolzades a l'altura de les espatlles, empeny cap amunt el tronc amb els braços i doblega't per la cintura. Manten la posició dos segons i repeteix 10 vegades.

7. Mort. Per relaxar-se, tumbate sobre l'esquena amb una tovallola enrotllada a l'altura de les escàpules i estira les cames posant els braços en creu. Acomoda el cap en un coixí i respira profund durant cinc minuts.