Cada 28 dies normalment les dones en edat fèrtil tenen el període menstrual, un cicle en el qual les hormones, segons la persona, poden provocar alteracions de l'humor, dolor, cansament i fatiga. Una etapa en què cal dur a terme una correcta alimentació com a conseqüència de la pèrdua diària de sang i de les vitamines i minerals que es van amb aquesta.

En aquest sentit, un estudi realitzat a l'Hospital North Staffordshire i publicat al 'British Medical Journal', ha suggerit que una dosi de 100 mil·ligrams de vitamina B6 al dia pot ser beneficiosa per tractar els símptomes premenstruals i la depressió premenstrual que moltes dones pateixen durant aquests dies.

Una vitamina que es troba present en altes dosis en els pistatxos, el que, segons el parer dels experts, suposa que si s'ingereixen uns 49 al dia (28 grams) s'adquireix el 20% de la dosi vitamínica recomanada.

Davant d'això, experts d'American Pistachio Growers han comentat cinc dels principals beneficis dels pistatxos:

1. Contribueixen a la funció psicològica normal. Són una font de vitamina B6 o piridoxina i magnesi que contribueixen a la funció psicològica normal i pot ser beneficiosa per a les depressions premenstruals. A més, la vitamina B6 també contribueix a mantenir un alliberament adequada d'energia i a reduir el cansament i la fatiga, per la qual cosa els pistatxos són un bon aliment gràcies al seu alt contingut en aquesta vitamina B6.

2. Equilibri mental i descans absolut. Són una font de magnesi, un mineral que contribueix a l'alliberament normal d'energia del metabolisme, a mantenir l'equilibri normal d'electròlits i la funció psicològica normal. A més, el magnesi també contribueix a reduir la sensació de fatiga i cansament.

3. Un fàrmac natural. Les endorfines també actuen com un analgèsic natural, al relaxar cos i ment. Això provoca que el cor actuï amb menys esforç, reduint la pressió sanguínia temporalment. D'aquesta manera, disminueix la pressió arterial normal i les possibilitats de patir un atac de cor o altres problemes cardiovasculars. Al seu torn, redueix l'estrès, enforteix el sistema immunològic i prevé la depressió, gràcies a l'alliberament d'endorfines i serotonina.

4. Font de ferro. L'anèmia, falta de ferro, és un dels problemes principals en les dones durant la menstruació. Aquesta absència de ferro pot combatre amb aliments rics en aquest mineral com ara els pistatxos, que porten el 29 per cent de la dosi diària recomanada. Els pistatxos són una font de ferro que contribueix a la funció normal del sistema immunitari i contribueix a una bona oxigenació del cos.

5. Font de minerals per obtenir energia. Són rics en tiamina, manganès, fòsfor i coure, i una font de riboflavina, ferro i magnesi, que contribueixen a l'alliberament normal d'energia del cos, a la funció psicològica normal i a la reducció del cansament i la fatiga.