13 de març de 2017
13.03.2017
40 Años
40 Años

Quanta orina hi ha realment a les piscines?

Uns investigadors canadencs descobreixen com d'important és el problema

14.03.2017 | 17:13
Quanta orina hi ha realment a les piscines?

Tots aquells que van amb freqüència a la piscina ho sospiten, però no són capaços de conèixer l'abast de la problemàtica. Són molts que, en algun moment ho altre, han comès aquest 'pecat' social en alguna ocasió. Ara, gràcies a un equip d'investigadors canadencs podem fer-nos a la idea de com de gran és el problema.

Segons informa l'agència Reuters, uns investigadors canadencs que estudien els nivells d'orina a les piscines han descobert uns resultats que no són gaire positius per al comú dels esportistes aquàtics.

Investigadors de la Universitat d'Alberta van desenvolupar una prova per mesurar la quantitat d'orina i es van emportar més de 250 mostres de 31 piscines i hidromassatge de dues ciutats canadenques.

Els resultats van mostrar que en 830.000 litres d'aigua d'una piscina, que és aproximadament un terç d'una piscina de mida olímpica, tenia 75 litres d'orina, mentre que un altre grup més petit tenia 30 litres.

Els éssers humans introdueixen "una gran varietat de productes químics" a les aigües d'esbarjo a través de fluids corporals.

Tot i que l'orina en si és estèril, la seva presència a les piscines és un problema de salut pública ja que l'orina pot barrejar-se amb productes químics per a piscines que danyin la salut dels nedadors, segons l'estudi.

Els investigadors van mesurar la substància acesulfam-K (AS), un edulcorant artificial que passa a través del cos per complet i és "un marcador urinari ideal", segons l'estudi.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Embaràs

Guia per a embarassades

redacció

 | 0

Et donem consells, t'ensenyem a fer massatges, t'expliquem què pots i no pots menjar...

 

Enllaços recomanats: Premis cinema