24 de juliol de 2017
24.07.2017
40 Años
40 Años

Com protegir la gola a l'estiu

Claus definitives per evitar el mal de coll i gaudir de les vacances sense contratemps

24.07.2017 | 15:31
Alerta amb les begudes fredes i els aires acondicionats.

A l'estiu la gola es descuida més a causa del canvi de rutina i d'hàbits, de manera que, si es volen evitar patologies que afectin a l'òrgan de la veu, és recomanable no beure coses fredes, "tot i que vingui de gust", ja que això "podria irritar la mucosa orofaríngia, indispensable per a la ressonància i la transmissió del so ", segons la responsable de l'àrea de rehabilitació de la veu de la Unitat de Logopèdia de l'Hospital Quirónsalud Sant Josep, Judith Wuhl de Carli.

Per òrgan de la veu s'entenen "tots els sistemes que treballen coordinadament per produir sons i parla: músculs respiratoris i sistema respiratori amb els seus mucoses, productor de so (laringe) i sistema articulatori i ressonador", ha explicat l'experta.

Precaucions


Hem de tenir cura per evitar "sorpreses desagradables" o alguna patologia indesitjada. És important portar sempre un fulard o un abric lleuger per pal·liar els canvis de temperatura que de vegades, i de manera imprevista, es produeixen d'una manera natural, sobretot en zones de costa; així com cuidar-se dels aires condicionats, la temperatura no hauria de baixar dels 24/26 graus.

"És en els canvis bruscos de temperatura quan els virus aguaiten. D'aquí que calgui evitar posar-se davant d'un ventilador durant un lapse de temps prolongat, com dormir amb un de estàtic, ja que produirà sequedat de mucoses. Això no només ocasiona molèsties a la hora de parlar i canvis en el timbre de la veu, sinó que impedeix que la coberta de l'aparell fonador faci de barrera natural contra els virus i els bacteris ", ha destacat Wuhl de Carli.

A més, l'especialista ha recomanat que, si es va a piscines molt transitades o en les quals no s'estigui molt segur la seva desinfecció o mars que poguessin estar contaminats, "resulta molt beneficiós fer gàrgares i netejar les fosses nasals amb aigua o aigua temperada i sal, almenys abans d'anar a dormir, per eliminar qualsevol sediment no desitjat ".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Embaràs

Guia per a embarassades

redacció

 | 0

Et donem consells, t'ensenyem a fer massatges, t'expliquem què pots i no pots menjar...

 

Enllaços recomanats: Premis cinema