A la qualitat del nostre son, la nostra alimentació juga un paper fonamental. Igual que hi ha aliments que ajuden a dormir millor, i altres no ajuden a aquest objectiu, pel que és recomanable evitar-los en el sopar.

Digestions pesades, insomni o problemes estomacals és el que pots trobar-te si menges aquests set aliments poc abans d'anar a dormir.

Els làctics

Potser alguna vegada has escoltat que un got de llet és el millor remei contra l'insomni. No obstant això, per molt que t'agradin els làctics, el millor és que evitis prendre'ls a la nit, ja que el caseïnat de calci pot provocar un excés d'àcid a l'estómac i ser difícil de pair.

Les taronges i altres cítrics

Ja ho diu el refrany: "La taronja al matí or, al migdia plata i al vespre mata". L'alt nivell d'acidesa d'aquests cítrics pot causar pesadesa, digestions pesades i acidesa estomacal si es pren de nit. Encara que els seus efectes no són els mateixos per a tothom, el millor és que t'oblidis de les taronges, les mandarines o fins i tot el suc abans d'anar a dormir.

La carn vermella

Al estar carregada de proteïnes i greixos, la carn vermella té una digestió més lenta i pesada que pot provocar molèsties a l'hora de dormir si es consumeix a la nit. El millor és optar per carns més lleugeres com les d'au o substituir-les per peix.

La pasta

És millor deixar els carbohidrats per al dia ja que són saciants i proporcionen energia, convertint-se en un aliment perfecte per a esportistes. Però consumir pasta, arròs o aliments d'aquest tipus poc abans d'anar a dormir pot provocar que es guanyi pes amb més facilitat i problemes estomacals causa de la seva lenta digestió.

L'enciam

L'enciam, i les verdures crues en general, tenen un alt contingut en vitamines i també en fibra. Aquesta última pot complicar les digestions d'algunes persones si es pren poc abans d'anar a dormir, provocant els temuts gasos o la inflor. Tot i que les amanides són una opció perfecta per al sopar, si vols sentir-te encara més lleuger el millor és que optis per verdures cuinades al vapor.

La xocolata

Aquest aliment, la perdició dels més llaminers, pot crear problemes si es menja a la nit. A més de les calories que aporta, la xocolata conté cafeïna i nutrients que omplen el cos d'energia, especialment si és negre.

El meló

Aquesta és, sens dubte, la fruita estrella de l'estiu, ja que ens refresca d'una manera natural amb el seu sabor dolç i el seu alt contingut en aigua. Però el meló té, a més, propietats cucurbitàcies que, segons alguns experts en nutrició, poden ocasionar problemes digestius si es pren abans de dormir. El seu alt contingut en aigua també pot provocar que es dilueixi l'àcid de l'estómac, dificultant la digestió, si es pren en grans quantitats.