13 de octubre de 2017
13.10.2017
40 Años
40 Años

Facebook, Google i Tumbrl retiren catorze continguts per promoure l'anorèxia i la bulímia

13.10.2017 | 13:30
Facebook, Google i Tumbrl retiren catorze continguts per promoure l'anorèxia i la bulímia

 Les empreses proveïdores de serveis a Internet Facebook, Google i Tumbrl han retirat 14 continguts per promoure l'anorèxia i la bulímia després d'una denúncia del Consell Audiovisual de Catalunya el juliol passat.

Concretament, Facebook va retirar 8 dels 9 perfils denunciats; Google Spain 5 blogs; i Tumbrl, que en tenia 1, també l'ha eliminat. En canvi, l'empresa Automattic, que en tenia 1, encara el manté. En total, l'ens va denunciar deu perfils de xarxes socials i sis blogs. L´actuació del CAC, que reclama una regulació més estricta per garantir la retirada de continguts a Internet contraris a la llei, es va iniciar arran d´una sèrie de queixes presentades per l´Associació Contra l´Anorèxia i la Bulímia (ACAB). Els continguts detectats incitaven a l´anorèxia i la bulímia o impulsaven la creació d´una identitat grupal favorable als trastorns alimentaris.

D´altra banda, l'anàlisi del CAC també va concloure que l'intercanvi de continguts de risc en relació amb l'anorèxia i la bulímia també es desenvolupa en l'àmbit de les xarxes privades, com els grups tancats de WhatsApp i Facebook. L´informe del CAC va detectar dos tipus de continguts de risc: en primer lloc, la presència d´elements susceptibles d´incitar a pràctiques contràries a la salut,, la presència de dietes hipocalòriques i conductes purgatives, les conductes autolesives o suïcides, i la recomanació d´ingesta de medicaments o de drogues.

En segon lloc, es va detectar la presència d´elements que promouen la creació d´una identitat grupal entorn d´un model corporal que s´identifica amb trastorns alimentaris.

En aquest marc conceptual, es troben textos de suport a les pràctiques proana i promia, discursos positius en relació amb els trastorns alimentaris, recomanacions d´estratègies per ocultar el trastorn i l´organització de curses d´aprimament, anomenades curses de quilos.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Embaràs

Guia per a embarassades

redacció

 | 0

Et donem consells, t'ensenyem a fer massatges, t'expliquem què pots i no pots menjar...