09 de novembre de 2017
09.11.2017
40 Años
40 Años

Aliments que enfosqueixen les dents

09.11.2017 | 16:14
Aliments que enfosqueixen les dents

La pastanaga, les cireres, el cafè, el vi negre i el te són alguns dels aliments que provoquen l'aparició de taques a les dents i la pèrdua de brillantor.

Per lluir un bon somriure és fonamental raspallar-se les dents tres vegades al dia, utilitzar un col·lutori i fil dental, i visitar periòdicament el dentista, però això no és suficient per mantenir o recuperar el color blanc. «El que mengem i bevem, així com els nostres hàbits, també juga el seu paper en tot això, i la llista d'aliments que taquen les dents és més extensa del que a priori podem pensar. Hi ha molts aliments de colors intensos que consumim diàriament o regularment que taquen les dents», comenten els experts.

Vi negre

El vi negre és un dels «grans enemics» de la blancor dental, ja que ataca l'esmalt perquè és àcid i conté tant cromògens com tanins. En menor mesura també ho és el vi blanc, per la seva acidesa i per que és ric en tanins.

Te, cafè, sucs industrials i refrescs

Tant el te, sobretot el negre i el vermell, com el cafè, provoquen que les dents vagin guanyant un color groguenc amb el pas del temps. De fet, el seu consum diari està estrictament relacionat amb la pèrdua de brillantor.
D'altra banda, tant els sucs de fruita industrials com els refrescos i les begudes energètiques són riques en colorants i sucres, fet que també els converteix en «clars enemics» de la dentadura perquè contribueixen a generar càries i perquè el seu alt contingut àcid erosiona l'esmalt.

Algunes fruites i hortalisses

Encara que la majoria de fruites i verdures fomenten la neteja de la dentadura, la doctora ha comentat que també n'hi ha d'altres que contribueixen a tacar l'esmalt de la dent com, per exemple, la pastanaga, el tomàquet, la remolatxa, les cireres, els nabius, les móres o les maduixes. A més, l'acidesa dels cítrics provoca l'erosió de l'esmalt i, per tant, la pèrdua de brillantor.

Menjars envasats

Els menjars preparats i envasats tenen colorants artificials i també contribueixen a l´enfosquiment de les dents. També salses com la de soja, el curri o el vinagre de mòdena poden fer mal a l'esmalt i tacar-lo.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Embaràs

Guia per a embarassades

redacció

 | 0

Et donem consells, t'ensenyem a fer massatges, t'expliquem què pots i no pots menjar...

 

Enllaços recomanats: Premis cinema