De la mateixa que hi ha persones a qui agrada més el dolç que el salat, o els gossos que els gats, hi ha qui prefereix dormir amb mitjons i els que s'estimen més fer-ho sense. Entre els uns i els altres hi ha diferències, i no només estem parlant de ser més o menys fredolic.

Diverses teories asseguren que aquells que dormen amb mitjons són persones que necessiten sentir-se protegides i busquen tenir una relació més profunda i íntima amb altres persones. I per contra, dels que dormen sense mitjons es diu que són persones independents que valoren molt el seu espai personal.

Agradi més o menys la idea de protegir-se els peus al llit, fer-ho té avantatges i inconvenients.

Dormir amb mitjons

1. A les persones fredoliques, dormir amb mitjons els ajuda a conciliar millor el son, ja que els peus no entren en contacte directe amb els llençols.

2. Un estudi del Servei de Medicina Interna de l'Hospital Ramón y Cajal de Madrid va concloure que dormir amb mitjons ajuda a evitar infeccions i fongs.

3. Segons un estudi de la Universitat de Groningen, liderat per l'holandès Gert Holstege, portar mitjons durant les relacions sexuals facilita l'orgasme per a homes i dones.

4. Disminueix la probabilitat de tenir un atac del fenomen Raynaud. Tot i no ser gaire habitual, aquesta malaltia afecta àrees de la pell, normalment els dits de les mans o els peus, i fa que per problemes de circulació comencin a inflar-se i bategar. L'ús de mitjons manté els peus calents i es millora la circulació dels dits.

5. Una creença molt estesa és que els mitjons fan que els peus suïn més. Però si s'utilitzen els de fibres adequades es pot reduir la sudoració, ja que el teixit els mantindrà secs perquè absorbiran la suor.

6. Millora els talons esquerdats. Utilitzar mitjons de cotó després d'hidratar bé els peus pot ajudar que els talons no s'assequin.

Dormir sense mitjons

1. Dormir sense mitjons millora la circulació. Amb els peus en l'aire la sang flueix amb més facilitat, i així es prevé l'aparició de varius o problemes d'inflamació als turmells.

2. Si els mitjons no són nets pots contraure fongs o infeccions. Cal posar-se'n uns de nets abans d'anar a dormir.

3. Han de ser d'un material porós per evitar males olors i sudoració. 4. A les nits més caloroses dormir amb els peus a l'aire els manté més frescos i facilita a la persona agafar el son més ràpid.

Les persones que estan acostumen a dormir sense mitjons ho passen malament si una nit se'ls deixen posats, encara que siguin fredoliques.