La Marató ha presentat una de les seves apostes anuals, el disc. Es posa a la venda diumenge 3 de desembre, al preu de 10 euros amb tots els diaris d'àmbit català. Els beneficis seran destinats a lluitar contra les malalties infeccioses. És un disc amb 19 cançons i diversitat de gèneres, interpretades per una trentena d'artistes. Pastora Soler, David DeMaría, Blaumut, Love of Lesbian, The Sey Sister, Buhos o India Martínez són alguns dels músics que participen en aquesta edició.

Paral·lelament, ja es pot trobar a les llibreries la desena edició del llibre de La Marató, 10 anys, 10 històries, 10 autors (de Columna), amb relats de Víctor Amela, Marc Artigau i Queralt, Jenn Díaz, Martí Gironell, Helena Garcia Melero, Pilar Rahola, Gemma Ruiz, Care Santos, Sílvia Soler i Albert Villaró; i amb il·lustracions d'Antònia Arrom.

La 26a edició de La Marató de TV3 es farà el diumenge 17 de desembre, dedicada a un grup de malalties que causen una de cada tres morts al món i que, segons els experts, es convertiran en un greu problema de salut pública. Àngel Lacalle, director del disc i coordinador del llibre, diu que l'objectiu ha passat per fer «coses noves», amb èxits que per primera vegada s'adapten al català.