31 de desembre de 2017
31.12.2017

Dos de cada tres joves de l'Estat no té cap intenció de deixar de fumar

05.01.2018 | 13:29
A Catalunya, gairebé 1,4 milions de persones fumen diàriament

Dos de cada tres joves espa-nyols d'entre 15 i 24 anys no té cap intenció de deixar de fumar, segons l'Institut Nacional d'Estadística (INE). Només el 8% dels que fumen diàriament es proposa deixar-ho a curt termini i el 21% s'ho planteja com a objectiu a mitjà termini (en sis mesos).

Per al Grup Espanyol de Càncer de Pulmó (GECP), aquesta dada revela l'escassa incidència de les campanyes contra el tabac en aquest grup d'edat. Més de 321.000 adolescents espanyols fumen entre 10 i 19 cigarretes al dia i 165.000 consumeixen més d'un paquet diari. «Els joves no són capaços de veure de prop les conseqüències que té el tabac en la seva vida, ja que es manifesten 20 anys després que es produeixin els pics més alts de consum», assenyala Enric Carcereny, vicepresident del GECP i oncòleg de l'hospital Germans Trias i Pujol, a Badalona. El grup de recerca considera imprescindible reactivar les campanyes de sensibilització i prevenció cap a la població més jove i que és més vulnerable al consum del tabac.

El GECP, un grup format per més de 400 experts, recorda que, amb l'eliminació de l'hàbit de fumar, els casos de càncer de pulmó es podrien reduir fins al 80%. A Catalunya, 1.394.000 persones fumen diàriament i prop del 63% no té intenció de deixar de fumar.

El grup d'investigació ha posat en marxa la segona edició del concurs «No deixis que el tabac entri a la teva vida», que consisteix a animar els joves de segon a quart d'ESO que cantin contra el tabac per evitar que comencin a fumar.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Embaràs

Guia per a embarassades

redacció

 | 0

Et donem consells, t'ensenyem a fer massatges, t'expliquem què pots i no pots menjar...