31 de desembre de 2017
31.12.2017

Menjar 50 grams de pernil ibèric al dia millora la salut vascular

05.01.2018 | 13:43
Menjar 50 grams de pernil ibèric al dia millora la salut vascular

Un estudi de l'hospital Ramón i Cajal de Madrid demostra que el consum de pernil ibèric millora la salut vascular en persones sanes, segons ha publicat la revista científica The Journal of Nutrition Health and Aging.

Aquesta investigació, dirigida pel professor de Medicina de la Universitat d'Alcalá d'Henares i responsable de la Unitat d'Endoteli, el doctor José Sabán, ha vist confirmat l'efecte del pernil ibèric en la funció endotelial. «La publicació de l'estudi a la revista dóna més repercussió a escala internacional i suposa un salt enorme per a la seva difusió, divulgació i coneixement», ressalta Sabán.

L'endoteli és la capa de cèl·lules que recobreix l'interior dels vasos sanguinis i el seu estat té relació directa amb el grau de salut de les artèries. L'estudi es va realitzar sobre una mostra de cent persones d'entre 25 i 55 anys, sense malalties cardiometabòliques.

Durant sis setmanes, un grup de la mostra va seguir una dieta enriquida amb pernil ibèric, en una quantitat de 50 grams al dia, mentre el segon grup, de control, no va realitzar aquesta ingesta.

Les millores de l'endoteli es van evidenciar, tant des del punt de vista bioquímic com de l'hemodinàmic, assenyala la investigació.

A més, l'estudi reflecteix que els efectes positius del consum de pernil van romandre sis setmanes després de suspendre la ingesta de l'aliment. Aquesta «memòria endotelial» funciona com a benefici prolongat després del final de la investigació, s'afegeix.

L'estudi també indica que el pernil ibèric pot ser introduït en la dieta sense guanyar pes o incrementar els nivells de triglicèrids, almenys a curt termini.

El doctor Sabán ressalta el potencial que aquest treball té en el camp cardiometabòlic i assenyala que podria beneficiar fumadors, diabètics, hipertensos, persones amb colesterol elevat, pacients del cor o subjectes que han patit un ictus, a més a més d'influir en el propi envelliment, d'acord amb investigacions que s'han dut a terme a la Universitat de Baltimore (EUA).

«Viure més i millor passa per la cura de l'endoteli», subratlla aquest investigador.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Embaràs

Guia per a embarassades

redacció

 | 0

Et donem consells, t'ensenyem a fer massatges, t'expliquem què pots i no pots menjar...