31 de gener de 2018
31.01.2018
40 Años
40 Años

La realitat virtual millora el tractament de pacients amb TDAH

31.01.2018 | 11:03

Un estudi dels hospitals Sant Joan de Déu i Vall d'Hebron demostra que la realitat virtual millora el tractament de pacients amb Trastorn per Dèficit d'Atenció i Hiperactivitat (TDAH). Des de fa un any, el departament de Psiquiatria de la Vall d'Hebron ofereix un tractament amb realitat virtual a pacients que pateixen la malaltia, en el marc d'un estudi aleatori i controlat en adults. El tractament desenvolupat en l'estudi consisteix en determinades sessions de mindfulness aplicat a la realitat virtual, de manera immersiva. L'acceptació d'aquest mètode ha estat alta i els pacients poden fer el tractament des de casa, estalviant-se les visites a l'hospital.

A l'Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona també s'està aplicat aquest mateix tractament en la població infantil – el TDAH afecta més del 5% dels infants en el món- per obtenir conclusions i integrar-les en un estudi.

El projecte, que ha rebut diversos reconeixements i fons europeus, permetrà recollir dades que permetran comparar els resultats del tractament amb realitat virtual amb persones amb TDAH davant el tractament farmacològic i determinar si aplicar el mindfulness té efectes similars o millors que prendre fàrmacs.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Embaràs

Guia per a embarassades

redacció

 | 0

Et donem consells, t'ensenyem a fer massatges, t'expliquem què pots i no pots menjar...

 

Enllaços recomanats: Premis cinema