L'Hospital Universitari de Bellvitge (HUB) va realitzar l'any passat 31 operacions de cirurgia protèsica per a la disfunció erèctil, més del doble que dos anys enrere (15).

Si a aquestes se li sumen les de cirurgia genital complexa i reconstructiva la xifra frega el centenar. Segons Josep Torremadé, cirurgià de la Unitat d'Andrologia de l'HUB, l'implant de penis és el tractament que millors resultats funcionals ofereix a pacients amb disfunció erèctil quan estratègies menys invasives com la medicació oral o les injeccions intracavernoses no han funcionat.

A més, Torremadé destaca que el grau de satisfacció dels pacients és del 90% i que les pròtesis de darrera generació, les de tres components, tenen una supervivència mecànica del 75% als 15 anys d'implantar-les.

Malgrat ser complexa, la cirurgia protèsica és poc invasiva i possibilita que els pacients puguin reprendre la seva vida sexual entre dues setmanes i un mes i mig després de la intervenció. Fins demà dimarts, l'HUB acull el 5è Curs de cirurgia protèsica per a la disfunció erèctil i reconstructiva genital, un dels més prestigiosos de l'Estat.