11 de maig de 2018
11.05.2018
40 Años

Descobreixen un nou benefici de la llet materna

Un estudi del Banc de Llet Materna i el Servei de Neonatologia de la Vall d'Hebron han fet el seguiment de més de 600 infants

12.05.2018 | 07:19
Una mare alletant el seu fill.

La llet materna pot arribar a reduir fins a la meitat el risc que els nadons prematurs extrems pateixin l'enterocolitis necrotitzant (ECN), una infecció i inflamació dels intestins amb risc de perforació. Un estudi del Banc de Llet Materna i el Servei de Neonatologia de la Vall d'Hebron ha fet el seguiment a 600 nadons nascuts abans de les 32 setmanes de gestació o que pensen menys de 1.500 grams i ha conclòs que la llet materna, de la pròpia mare o procedent del Banc de Llet, influencia la seva salut. Els experts asseguren que la llet materna també està indicada pels nadons prematurs amb risc de patologia digestiva o intestinal o dèficit immunitari.

A més, s'utilitza en nadons després de cirurgies de l'aparell digestiu, ja que aquesta llet és més fàcil de digerir i facilita la recuperació intestinal.

El tractament de l´ECN és mèdic, però si l´afectació és més greu, cal un drenatge i fins i tot se´ls fa cirurgia per extreure´n el tram d´intestí afectat. En casos extrems, l´ECN pot arribar a produir la mort.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Embaràs

Guia per a embarassades

redacció

 | 0

Et donem consells, t'ensenyem a fer massatges, t'expliquem què pots i no pots menjar...

 

Enllaços recomanats: Premis cinema