Un estudi recent assenyala que 7,6 milions de persones a l'Estat espanyol es consideren addictes al telèfon mòbil, que en fan ús una mitjana de més de tres hores i mitja al dia. Aquestes dades posen de manifest un fet que de vegades pot resultar perjudicial per als usuaris.

El doctor en Psicologia i Ciències de la Conducta i expert en addiccions a les noves tecnologies, Daniel Peña, explica que l'ús abusiu dels telèfons mòbils actua com una espècie de «lladre silenciós i astut», ja que, sense que els seus amos en siguin conscients, aquests dispositius «roben temps, energia i atenció», i de vegades arriben a «empobrir les relacions personals» i fan «menys eficaces les persones en les seves metes».

Peña també argumenta que el «robatori» efectuat per aquests dispositius pot generar des d'una sensació d'«insatisfacció vital» fins a problemes «emocionals i de salut».

El psicòleg Daniel Peña recomana marcar-se períodes per revisar el mòbil al llarg del dia i assignar-ne uns altres en què està prohibit fer-ne ús. L'especialista desaprova prohibir-lo d'una manera radical, ja que segons explica podria tenir lloc un «efecte rebot» amb pitjors conseqüències.