Segur que ho has notat. Fa temps que fent el mateix que feies abans no aconsegueixes aprimar-te. Perdre pes s'ha convertit en una tasca gairebé impossible. Doncs tenim una bona notícia: no ets l'únic a qui li passa i té una explicació científica. El nutricionista Miquel Girones explica que a partir de certa edat (sobretot dels 40 anys tant en el cas dels homes com en el de les dones) canvia el metabolisme del cos humà. Què vol dir això? Que el cos va més lent i crema menys calories. Però aquesta no és l'única explicació.

El mateix Girones assenyala que des que se superen els 35 anys el cos perd massa muscular. ¿I això que suposa? Que per aprimar-se ja no has de córrer 10 quilòmetres, és gairebé millor que facis mitja hora de peses. Però no és l'únic error que fas.

Més força i menys cardio

Sembla clar, almenys així ho demostren els últims estudis coneguts sobre la importància de l'esport en la vida diària, de fer exercici aeròbic millora el teu humor i et fa afrontar el dia amb més energia (o desconnectar quan s'acaba la jornada laboral). Però has d'ampliar els teus horitzons. La pèrdua de massa muscular amb l'edat fa que hagis de fer peses per poder recuperar el que et treu l'edat i, d'aquesta manera, perdre pes. Canvia la teva rutina de gimnàs sempre en companyia d'un professional que et pugui ajudar.

Més aigua i menys alcohol

Saps allò de la "panxa cervesera"? Doncs té solució. Almenys en part. L'alcohol s'acumula en el cos i més si ja has passat els 40 anys. Per això és important que deixis de banda certes begudes quan surts a prendre alguna cosa. En aquest article t'expliquem quines són les que més engreixen. A més has de tenir en compte que és important beure aigua per depurar el teu cos.

Dormir i descansar és fonamental

A mesura que vas fent anys cada vegada dorms menys. Tens més obligacions i més feina. Però has de canviar d'hàbits. En aquest article t'expliquem com pots perdre pes dormint i és que és molt important que descansis i dormis per afrontar el dia amb energia i per poder perdre pes.

Vigila més el que menges

Sembla lògic (i ho és) que per baixar pes has de deixar de banda els ultraprocessats ??i el menjar poc sa. En el seu lloc canvia els teus plats per "real food" i intenta seguir la regla del 80/20 que aquí t'expliquem.