Les castanyes i els moniatos són dos dels aliments característic de la tardor. Però quin és el seu valor nutricional?

Les castanyes

Són riques en hidrats de carboni complex0s, que representen gairebé la meitat de la composició. Aquests hidrats de carboni complexos són absorbits per l'organisme d'una manera molt lenta. D'aquesta manera es mantenen els nivells de glucosa en sang equilibrats.

Pel que fa als minerals, les castanyes destaquen sobretot en fòsfor, i en menor quantitat en potassi i magnesi. Els continguts de vitamines són significatius sobretot per al grup de vitamines B (B1, B2, B3 i B6) i una mica més baix per a la vitamina E. Encara que es classifiquen dins de la fruita seca, la composició nutricional de les castanyes s'assembla més a la dels cereals.

El moniato

És un tubercle procedent d'Amèrica, similar a la patata. La diferència principal és que el moniato és més dolç. Les propietats nutricionals són similars a la patata, encara que el seu contingut energètic és una mica més elevat pels sucres. La seva aportació calòrica és ideal per a persones amb una alta despesa energètica, com ara els nens o els esportistes.

Els moniatos són rics en vitamines com a C, E i A. També són una bona font d'àcid fòlic, manganès i potassi. A més, aporten fibra i amb prou feines contenen greix.