El metabolisme canvia amb l'edat i això és una cosa que s'ha de tenir present. Quan se superen els 40 anys es nota. Segur que moltes persones s'han adonat que fent el mateix que feien abans no aconsegueixen aprimar-se.

Perdre pes es converteix en una tasca més complicada. Per què? Té una explicació científica, segons destaca el nutricionista Miquel Gironès, que explica que a partir de certa edat (sobretot dels 40 anys tant en el cas dels homes com en el de les dones) canvia el metabolisme del cos humà en el sentit que va més lent i crema menys calories. I aquesta no és l'única explicació. Gironès asse-nyala que des que se superen els 35 anys el cos perd massa muscular. I això vol dir que per aprimar-se ja no s'han de córrer 10 quilòmetres, sinó que és gairebé millor fer mitja hora de peses.

Més força i menys càrdio

Sembla clar, almenys així ho demostren els últims estudis coneguts sobre la importància de l'esport en la vida diària, que fer exercici aeròbic millora l'humor i fa afrontar el dia amb més energia (o desconnectar quan s'acaba la jornada laboral).

Però s'han d'ampliar els horitzons. La pèrdua de massa muscular amb l'edat fa que s'hagin de fer peses per poder recuperar allò que fa perdre l'edat i, d'aquesta manera, perdre pes. Això vol dir canviar la rutina del gimnàs, sempre sota l'assessorament d'un professional.

Més aigua i menys alcohol

Allò que es diu de la panxa cervesera té solució. Com a mínim en part. L'alcohol s'acumula al cos, i més encara quan se superen els 40 anys. Per això és important deixar de banda certes begudes quan se surt a prendre alguna cosa. A més, s'ha de tenir present que és important beure molta aigua per depurar el cos.

Dormir i descansar és clau

A mesura que les persones es van fent grans, generalment dormen menys, pel fet que es tenen més obligacions familiars i més feina. Malgrat tot, és important trobar hores per dormir. S'han de canviar hàbits perquè descansar i dormir és essencial per afrontar el dia amb energia, i per poder perdre pes.

Vigilar més el que s'ingereix

Sembla lògic (i ho és) que per reduir pes s'han de deixar de banda els aliments ultraprocessats i el menjar poc sa. L'alternativa són els plats més saludables, a base de molta verdura i fruita.