La guia de metges online Top Doctors ha anunciat el llistat amb els doctors dedicats a la medicina privada més ben valorats de l'estat espanyol i entre els 50 primers n'hi ha 9 que són de Barcelona.

Enguany és la cinquena edició dels Top Doctors Awards, uns guardons que s'escullen en base a una enquesta oberta dirigida als professionals col·legiats que hi volen participar. Tots els doctors de la plataforma han passat un control d´auditoria externa i han estat certificats pel que és actualment -segons afirma Top Doctors- el procés de selecció de doctors més rigorós del món.

Els metges catalans inclosos al top 50 de Top Doctors:

  • Artur Evangelista Masip - Cardiologia
  • César Vargas Blasco - Urologia
  • Ferran Pellisé Urquiza - Traumatologia
  • Antonio de Lacy Fortuny - Cirurgia General
  • Josep Maria Serra Renom - Cirurgia Plàstica
  • Josep Sánchez de Toledo - Oncologia
  • Susana Puig - Dermatologia
  • Elena Barraquer - Oftalmologia
  • María José Ribal Caparrós - Urologia

En l'edifició del 2018 dels Top Doctors Awards s'han registrat un total de 4.000 recomanacions de professionals, de les quals s'han seleccionat 50 dels doctors més votats per a formar part del ranking. Tots els guardonats compten a més amb les millors puntuacions reconegudes pels pacients, tenen més de 15 anys d'experiència i un gran reconeixement internacional.

Per comunitats autònomes, el rànquing de les regions amb més professionals més ben valorats són Andalusia (amb 10 professionals), Catalunya (9), Madrid (9), País Basc (6), Galícia (5), Canàries (4), Comunitat Valenciana (4) i Aragó, Astúries i Murcia (amb 1 professional seleccionat respectivament). Entre les especialitats mèdiques més recomanades en medicina privada destaquen Oftalmologia (amb 8 professionals), Traumatologia (7), Cardiologia (4) i Cirurgia General, Neurocirurgia i Dermatologia (amb 3 professionals cadascuna).

Les opinions dels usuaris

Els guardonats compten amb les millors puntuacions reconegudes pels pacients. Donada la importància que tenen els comentaris i les valoracions, per la seva influència en la presa de decisions d´altres pacients, Top Doctors ha implementat un sistema de verificació que garanteix l´autenticitat de totes les opinions que es comparteixen a la plataforma.

És per aquest motiu que la companyia assegura que només els pacients que han sol·licitat cita a través de Topdoctos.es poden valorar, d´aquesta manera es verifica que el pacient realment ha acudit a la consulta i publica els comentaris tant positius com negatius. "Les opinions dels pacients són un dels pilars de Top Doctors, complementen el nostre procés de selecció i formen part de la nostra política de transparència", asseguren des de l´empresa.