L'exercici físic i el benestar general afavoreixen un bon funcionament en les relacions sexuals. Diversos estudis apunten que les persones que practiquen esport amb freqüència gaudeixen del sexe de manera més gustosa.

En aquest sentit, la sexòloga clínica, psicòloga i terapeuta de parelles Nayara Malnero, explica el paper que juga l'exercici físic en les relacions sexuals, ressaltant la seva contribució fonamental a la regulació de la respiració, i l'elasticitat com beneficis físics que reporten tant les relacions sexuals com l'activitat esportiva.

A més, segons ha apuntat la sexòloga, "l'estreta relació entre esport i sexe queda patent en els beneficis que s'aporten mútuament no només a nivell físic, sinó també a nivell emocional". Així, tal com indica, tots dos són els responsables de la secreció de diverses hormones comuns com l'endorfina, coneguda com "l'hormona de la felicitat".

A part dels punts citats anteriorment per la sexòloga, en els últims anys han cobrat un paper fonamental els anomenats exercicis de Kegel. Es tracta d'una sèrie d'exercicis per millorar i enfortir l'estat del sòl pèlvic. Els també coneguts com hipopressius enforteixen els músculs de sota de l'úter, la bufeta i l'intestí gros.

Es tracta d'"una pràctica tan senzilla com relaxar i estrènyer els músculs que controlen el flux d'orina i que es recomana fer tres vegades al dia, assegut o ficat al llit", manifesten els experts. Són exercicis periòdics amb tandes de cinc segons cadascuna.

La facilitat a l'hora d'introduir els exercicis de Kegel en la rutina és tal que es poden realitzar mentre s'està assegut a la feina o, fins i tot, aturat en un semàfor o a la dutxa. La seva repetició és fonamental per notar-ne els resultats sobre el sòl pèlvic. D'aquí, la importància de convertir-los en una rutina en el dia a dia.

En el cas de les dones, a més, aquests exercicis poden realitzar-se de manera "més efectiva mitjançant l'ús de les denominades boles xineses". Es tracta d'un estimulador femení amb el qual, a més del sòl pèlvic, s'enforteixen els músculs de la vagina.

"Realitzar-los de manera regular suposa una preparació per a l'activitat sexual que, a la pràctica, es tradueix en un extra de plaer tant per a homes com per a dones", conclou la sexòloga Malnero.