14 de desembre de 2018
14.12.2018

Premien diversos estudis en la segona Jornada de Recerca de l'ICS Catalunya Central

L'acte ha reunit uns 150 assistents i s'hi han presentat 6 estudis i 30 pòsters

14.12.2018 | 18:32
Premiats de la segona Jornada de Recerca de l'ICS Catalunya Central

L'ICS Catalunya Central ha celebrat aquest matí a Manresa la Segona Jornada de Recerca i Innovació, amb l'assistència d'uns 150 professionals. Durant tota la Jornada, s'han fet ponències i tallers per donar eines als professionals de la salut que els permetin avançar en la recerca i la innovació. S'hi han presentat 6 estudis i 30 pòsters, i s'han donat dos premis a les millors comunicacions i una beca predoctoral.

El Primer Premi de la Jornada ha estat per al treball «Jóvenes online: prevalencia de ciberbullyng y sus factores asociados en Manresa», un estudi sobre l'assetjament escolar virtual entre els estudiants d'ESO de quatre centres de Manresa. El treball conclou que un 9 % dels estudiants han estat víctimes d'assetjament i que el 3 % dels estudiants són agressors i exerceixen l'assetjament sobre els seus companys.

El Segon Premi s'ha atorgat a l'estudi «Fomentem hàbits saludables: la sal és indispensable, però la justa», un treball que vol identificar el coneixement que tenen els pacients i el personal sanitari respecte de la sal que porten els aliments i fer-ne una comparació entre els dos grups.

L'estudi conclou que cal millorar els coneixements sobre el consum de sal, ja que en general es desconeix el límit de consum diari recomanat i no se sap que la major part de la sal es troba en els aliments processats.

La beca predoctoral s'ha donat al treball «Factors relacionats amb el canvi en el consum de tabac, alcohol i cànnabis en una cohort d'adolescents de la Catalunya Central (2012-2016)», que estudia el canvi a la Catalunya Central en el consum d'aquestes drogues per part dels adolescents, entre els anys 2012 i 2016.

A més, s'han presentat altres estudis sobre la planificació de l'atenció a un grup d'immigrants no acompanyats arribats a un centre d'atenció primària; l'eficàcia de l'ús del mètode d'aprenentatge entre iguals en educació sexual i afectiva; la qualitat assistencial sanitària percebuda als centres penitenciaris de Catalunya; i l'avaluació de la implementació del test de diagnòstic ràpid a les consultes d'atenció primària de l'Anoia. També s'han projectat un total de 30 pòsters, aportats pels professionals de l'ICS Catalunya Central.

La Jornada ha comptat amb diversos ponents que han fet xerrades i tallers per facilitar als professionals diferents eines que els poden ser útils per avançar en la recerca, la investigació i les tècniques participatives. També s'han presentat diversos grups de recerca acreditats al territori. Aquestes activitats han estat càrrec de l'ICS Catalunya Central, l'Hospital Universitari Santa Creu de Vic, Althaia i UVic-UCC. A la cloenda i entrega de premis s'ha comptat amb la presència de Josep Maria Argimon, director gerent de l'Institut Català de la Salut.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Embaràs

Guia per a embarassades

redacció

 | 0

Et donem consells, t'ensenyem a fer massatges, t'expliquem què pots i no pots menjar...