L'Agència Espanyola de Consum, Seguretat Alimentaria i Nutrició (Aecosan), dependent del Ministeri de Sanitat, ha emès dues alertes per advertir els al·lèrgics de la presència de sulfits en un suc de llimona concentrat i en un gelat de maduixa que es ven en cons a Catalunya.

La primera alerta és del 4 de gener quan l'agència va tenir coneixement d'una notificació d'alerta traslladada per les autoritats sanitàries d'Alemanya relativa a la presència de sulfits no declarada en el suc de llimona concentrat de la marca Piacelli Citrilemon, fabricat a Itàlia i que es ven a Catalunya.

Com a mesura de precaució, l'Aecosan recomana a aquells consumidors al·lèrgics als sulfits que poguessin tenir el producte a les seves llars que s'abstinguin de consumir-lo.

Així és el producte que cal descartar

El suc es ven en una ampolla de plàstic groc rodona-ovalada amb tapa abatible verda i una etiqueta de paper impresa multicolor. I la partida en qüestió afectada té com a data de caducitat el 14 de juliol de 2020.

El producte ha estat fabricat a Itàlia i distribuït a establiments de Bèlgica, Albània, Bulgària, Brasil, Canadà, Suïssa, República Txeca, Alemanya, Estònia, França, Regne Unit, Geòrgia, Guinea Equatorial, Hong Kong, Irlanda, Itàlia i Lituània.

També, de Luxemburg, Letònia, Malta, Maldives, Malàisia, Països Baixos, Filipines, Polònia, Romania, Surinam, Estats Units, Sud-àfrica i Espanya (a Catalunya).

Gelats de la marca Ice King

La segona alerta és del 8 de gener i està relacionada amb uns cons de gelat de maduixa de la marca Ice King, que es comercialitzen en una caixa de cartró amb sis unitats. L'alerta és sobre una partida que té com a data de caducitat el novembre del 2020.

El gelat ha estat fabricat al Regne Unit i distribuït a establiments del Regne Unit, Irlanda i Espanya (Comunitat Valenciana).