Els professionals sanitaris catalans podran consultar la informació clínica dels pacients d'altres comunitats autònomes i els professionals d'arreu de l'Estat espa-nyol podran accedir a la informació dels pacients catalans que s'hagin de visitar en altres comunitats autònomes.

El departament de Salut ha fet el darrer pas per incorporar-se a la història clínica electrònica del Sistema Nacional de Salut i ja ha activat la possibilitat que els informes interoperables de la població siguin accessibles des de la resta del sistema. Els propers mesos es completarà el circuit. D'aquesta manera, la història clínica electrònica arriba al 94,6% de la població atesa pel Sistema Nacional de Salut.

Amb l'activació dels serveis d'emissió a Catalunya, es cobreix una fita important per completar el mapa d'implantació d'aquest servei, amb 7.890.000 persones més, i per tant, s'arriba a la cobertura de 42.809.000 persones.

Segons el ministeri de Sanitat, l'objectiu del projecte és millorar l'atenció que es dona als ciutadans quan requereixen assistència sanitària durant els seus desplaçaments geogràfics, i es garanteix l'accés a dades clíniques del pacient que hagi generat qualsevol servei autonòmic de salut.