La Marató de Donants de Sang de Catalunya del 2019 s'ha tancat amb 9.156 donacions de sang. La campanya s'ha fet de l'11 al 18 de gener als principals hospitals catalans, amb l'objectiu de recuperar les donacions que no es van fer durant les festes nadalenques, aproximadament un 25% menys. Després de la marató, les reserves de sang han passat de 5 a 7 dies. Tot i això, el nivell òptim és de 10 dies, segons s'indica des del Banc de Sang. L'entitat també apunta que, a causa de la grip, declarada ja en situació d'epidèmia, les donacions han estat lleugerament inferiors a les de la marató de l'any passat. Per això, el Banc de Sang demana que es continuï donant sang els propers dies.

Una dada destacada de la marató és que aproximadament el 20% de les persones que hi ha participat donava sang per primera vegada. A més, un de cada tres era menor de 35 anys.

«Tu sí que ets important; converteix-te en sangfluencer», ha estat el lema de la campanya, que ha tingut una difusió important a les xarxes socials. Instagram ha estat la més seguida entre els donants, on han compartit històries i fotos de #sangfluencer.