L'Univers Natural, de Sant Joan de Vilatorrada, és un centre especialitzat en teràpies i productes naturals. És una herboristeria que ofereix un ampli ventall de fórmules i preparats, i al capdavant hi ha el metge naturista Joan Canals, una referència a la comarca per a aquelles persones que busquen una consulta mèdica alternativa i que troben en la medicina natural la solució, juntament amb hàbits alimentaris i estils de vida per promoure una bona salut.

Des de fa 30 anys, l'Univers Natural troba en les plantes els seus beneficis medicinals, i des de fa un any és Sara Novas l'encarregada d'un establiment que atén clientela de totes les edats, persones que busquen remei a constipats, grips, malestar físic, emocional... gràcies a la fitoteràpia. És la ciència que s'encarrega d'estudiar les plantes medicinals o els seus derivats aplicats a prevenir o tractar malalties. S'utilitzen diferents parts de les plantes: fulles, arrels, flors, gemmes... i es poden presentar en planta seca o fresca per a infusions, extractes líquids, càpsules... En aquesta època d'hivern, la fórmula que té més demanda és l'anomenada Vacuna, «un preparat per tractar constipats i grips», explica Sara Novas. «És una fórmula que preparem amb diferents herbes, com per exemple l'equinàcia, que ajuda a fer pujar les defenses».

Altres remeis per tractar grips són el pròpolis i homeopatia com la plata col·loidal, que fa la funció d'antibiòtic natural. «Treballem amb moltes herbes i plantes, amb fórmules i preparats que donen solució a molts problemes», assegura Novas. També fan teràpia amb Flors de Bach, que són essències naturals que s'utilitzen per tractar situacions emocionals com pors, soledat, desesperació o depressió. L'Univers Natural, a l'avinguda de Montserrat, 36, de Sant Joan de Vilatorrada, té compte d'Instagram: @luniversnatural, i el telèfon és el 93 872 45 42.