El pollastre té un paper important en la nostra dieta i és una font rica en proteïnes. A diferència del pollastre de pagès, la carn de pollastre ecològic té el gust de la carn de tota la vida i és més fina i tendra. Al Molí de Bonsfills, a Vallmanya Pinós (Solsonès), es dediquen a la cria, engreix i venda de pollastres de ramaderia ecològica. Des de l’any 2000, l’explotació familiar que regenten Joan Bonsfills, Pilar Clotet i Raimon Bonsfills «té un compromís amb la sostenibilitat i amb la garantia de produir una carn sana, que no contamini l’entorn ni la salut, sense antibiòtics ni productes químics», remarquen.

Els pollets arriben als galliners el dia que neixen, i es van convertint en pollastres rossos i rústics, que pasturen per extensos patis a l’aire lliure, plens de vegetació. A part de l’herba, s’alimenten de pinso 100% ecològic. Actualment, al Molí dels Bonsfills tenen uns 2.800 pollastres. Van decidir entrar al camp ecològic perquè «volíem fer un pollastre que fos produït de manera artesanal, criat a casa nostra i per nosaltres. Un pollastre ben tractat, perquè creiem que els animals han de viure amb dignitat». En aquell moment hi havia poques experiències d’avicultura ecològica a Catalunya pel que fa a la cria de pollastres i el Molí de Bonsfills hi va apostar.

«Vam començar venent vuitanta pollastres al mes i ara en distribuïm 180 a la setmana!», exclama Joan Bonsfills. Els clients valoren la qualitat del producte, la proximitat i la confiança amb el productor. www.molidebonsfills.cat