Fer servir articles d'higiene reutilitzables, com per exemple bolquers, ens fa veure d'una manera molt palpable que tots, des de casa, podem contribuir a reduir el consum i la generació de residus. Sou pares d'un nadó? Us heu plantejat prescindir dels bolquers sintètics i optar pels de tela? «Si ho proveu no us en penedireu». Montse Pujol ho té clar. És propietària de la botiga Mima'm i juguem, de Cardona, que també ven per Internet a www.mimamijuguem.com. www.mimamijuguem.com

Un dels productes són els bolquers de roba, amb una àmplia gamma de models i marques que permet a cada família «trobar els que millor s'adapten a la criatura». Tot i que encara hi ha molta reticència a utilitzar bolquers de tela, cada vegada es coneixen més i se'n valoren els seus beneficis i avantatges. Segons Montse Pujol, «afavoreixen el medi ambient, són més beneficiosos per a la pell de la criatura i suposen un estalvi econòmic». I sobretot, es recomanen en casos de dermatitis atòpica o altres problemes. Estan formats per la part exterior, impermeable, i la part interior absorbent, que pot ser de cotó orgànic, de bambú o de microfibra. «Es poden rentar a la rentadora, queden ben desinfectats i duren molt temps. A més, estèticament són molt bonics, amb estampats moderns i divertits», assenyala Montse Pujol, que anima a «provar-los».

Altres productes del seu establiment són com ara les motxilles ergonòmiques. En aquest cas, la seva aposta són els portanadons evolutius fets de tela de fulard, que s'adapten a la mida i posició de la criatura, des que és un nadó acabat de néixer fins que deixa el portament. «Tenim marques com per exemple Fidella i Buzzidil, que funcionen molt bé. Les venem i, a més, assessorem en tot moment el comprador, ja que en funció de les necessitats és més recomanable una motxilla o una altra». Totes, això sí, són ergonòmiques: el nen queda en posició de granota, i s'evita que les cames li pengin rectes, i l'esquena li agafa la postura correcta sense forçar-la.