La consellera de Salut de la Generalitat, Alba Vergés, ha subratllat l'aposta del Govern per la salut mental, i ha recordat la injecció de 70 milions d'euros que el departament va aprovar en la legislatura passada. Segons ha explicat, en el cas d'Althaia, l'ens que gestiona l'hospital de Manresa, això ha permès que, des del 2010, s'hagi doblat el pressupost destinat a la salut mental, que ha passat de 4 a 8 milions d'euros.

En aquest sentit, ha celebrat la posada en marxa, des del mes de desembre passat, de l'única Unitat d'Hospitalització de Salut Mental Infantojuvenil de la Catalunya Central, que ha suposat una inversió d'1 milió d'euros, i que evita haver de derivar a Barcelona els menors de 18 anys amb patologies psiquiàtriques greus.

Vergés ha destacat l'impuls pressupostari que el seu departament està fent en l'àmbit de la salut mental. Segons ha detallat, en la legislatura passada, es va aprovar «un increment històric» de 70 milions d'euros en salut mental, i això s'ha traduït en millores com la de l'Hospital Sant Joan de Déu de Manresa, on des del 2010 fins ara s'ha passat de 4 a 8 milions d'euros de pressupost.

La consellera ha destacat la posada en marxa de la primera unitat d'hospitalització de salut mental infantojuvenil de la Catalunya Central, que, amb deu llits, evita haver de derivar a Barcelona els menors amb patologies psiquiàtriques greus. Per altra banda, Vergés també ha subratllat la importància de la nova càtedra de Salut Mental impulsada per la UVic-UCC i la Fundació Althaia.