La consellera de Salut de la Generalitat, Alba Vergés, i la consellera de Cultura, Laura Borràs, han presentat el conveni de col·laboració que han subscrit Vall d'Hebron Barcelona Hospital Campus i el Museu Nacional d'Art de Catalunya (MNAC) per portar a terme diferents accions destinades a explorar les potencialitats de l'art com a eina perquè pacients i familiars gaudeixin dels seus beneficis terapèutics i emocionals.

Totes dues institucions treballen conjuntament des de fa més d'un any per tal de difondre el patrimoni cultural, fer més humana i agradable l'estada a Vall d'Hebron i procurar que els usuaris de l'hospital aconsegueixin beneficis terapèutics a través dels valors i benestar que pot aportar l'art.

La consellera de Salut, Alba Vergés, ha destacat que es tracta d'un projecte que «ens entusiasma» i s'ha mostrat convençuda que la cultura pot aportar molta potencialitat i beneficis per als pacients. «Amb l'art pots aconseguir una salut i un benestar millors».

Per la seva banda, la consellera de Cultura, Laura Borràs, ha remarcat que «estem molt satisfets d'aquest projecte perquè confirma que la cultura té una dimensió social importantíssima; ajuda a cohesionar i a integrar. I fins i tot cura o ajuda a curar».