Un estudi mostra que la majoria dels pares i mares d'infants amb obesitat tenen excés de pes. Concretament, el 77,8% dels pares i el 75,8% de les mares tenen problemes de sobrepès o obesitat. La investigadora principal del projecte i pediatra, Gemma Baulies, remarca que la «influència de la família, els seus hàbits alimentaris i els estils de vida són factors importants en el desenvolupament de l'obesitat infantil».

L'equip investigador, format per metges de família, pediatres i infermeres, va desenvolupar el projecte de recerca entre el juliol i el setembre del 2017 i els resultats es van presentar al 26è Congrés d'Atenció Primària de la CAMFiC. Es tracta d'un estudi descriptiu transversal basat en la revisió d'històries clíniques d'infants d'entre 6 i 14 anys amb diagnòstic d'obesitat, i en què es van recollir diferents variables epidemiològiques i antropomètriques tant dels infants com dels seus progenitors. «L'obesitat és un important problema de salut pública que cal abordar des de la infància, i per aquest motiu hem volgut conèixer la relació entre l'obesitat infantil i el pes dels pares», afirma.

L'estudi també mostra que la majoria d'infants obesos tenen un índex de massa corporal per sobre del percentil 97, i a partir del percentil 90 ja és obesitat. La investigadora principal destaca que és «fonamental l'abordatge multidisciplinari en l'àmbit de l'atenció primària, destinat a prevenir l'excés de pes i afavorir canvis en l'alimentació i els estils de vida que reverteixin en benefici de la família i dels infants».