Els nutricionistes destaquen la importància d'ingerir àcids grassos Omega-3 a través dels aliments naturals i no amb pastilles o comprimits. Trobem l'Omega-3 especialment en peix blau i vegetals, i és molt bo per prevenir les malalties cardiovasculars, cosa que no s'aconsegueix prenent aquests àcids a base de preparats dietètics.

L'àcid gras Omega-3 es troba en peixos com el verat, la sardina, el salmó o la tonyina, i també en altres peixos blancs, els ous, les nous i en olis vegetals de llavors de lli o de xia. L'Omega-3 té propietats antiinflamatòries i ajuda a l'estabilització de les membranes cel·lulars, molt recomanable per a la salut cardiovascular. El seu consum disminueix els triglicèrids, pot ajudar a mantenir un bon nivell de colesterol, té efecte hipotensor i actua com a vasodilatador.

Les seves propietats han contribuït que assajos clínics avalessin la comercialització de l'Omega-3 en comprimits. Ara bé, no s'ha pogut comprovar científicament que sigui beneficiós per a la salut cardiovascular quan s'ingereix en pastilla, «tot i que tampoc no és perjudicial», asseguren especialistes.