25 de març de 2019
25.03.2019
Regió7

Augmenta la supervivència del 5 al 30% en pacients amb càncer renal metastàtic

Amb una incidència de 6.000 casos anuals a Espanya, aquest tumor provoca 2.000 morts

25.03.2019 | 16:00
Augmenta la supervivència del 5 al 30% en pacients amb càncer renal metastàtic

La supervivència en càncer renal metastàtic ha passat en els últims anys del cinc al 30 per cent o més, segons han ressaltat oncòlegs especialistes en el tractament d'aquest tumor.

Aquesta és una de les conclusions del debat "Càncer renal. Una mirada sobre la supervivència i la qualitat de vida", que ha tingut lloc a EFE amb oncòlegs i representants dels pacients, realitzat en col·laboració amb Bristol-Myers Squibb.

Hi han participat el doctor José Ángel Arranz, president del Grup Espanyol d'Oncologia genitourinaria (SOGUG) i cap de secció de la Unitat de Tumors urològics i ginecològics de l'hospital Gregorio Marañón; i el doctor Enrique Gran, cap del Servei d'Oncologia Mèdica de l'hospital MD Anderson Cancer Center.

La taula rodona l'ha completat el director general de la Federació Nacional d'Associacions per a la lluita contra les Malalties del Ronyó (ALCER), Juan Carlos Julián.

El càncer renal és un tumor amb una incidència de 6.000 casos anuals a Espanya, amb un resultat d'unes 2.000 morts. Sol aparèixer en la cinquena o sisena dècada de la vida, i de cada tres casos, dos afecten homes.

El 25 per cent dels pacients presenten un càncer de ronyó avançat en el moment del seu diagnòstic.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Embaràs

Guia per a embarassades

redacció

 | 0

Et donem consells, t'ensenyem a fer massatges, t'expliquem què pots i no pots menjar...