26 de març de 2019
26.03.2019

Així és com pots perdre pes sense comptar calories

Un estudi conclou que l'important en una dieta per aprimar-se no és la quantitat

26.03.2019 | 17:39
Aprimar-se sense preocupacions és possible

L'operació biquini treu el cap amb els primers raigs de sol. Així, són molts els que volen desprendre d'alguns quilos que han anat guanyant durant l'hivern. El destorb és passar-se el dia comptant calories, controlant no ingerir més del que és estrictament necessari.

No obstant això, cada vegada sorgeixen més estudis científics que promouen no obsessionar-se amb les calories per baixar de pes, com ho apunta una investigació duta a terme a la Universitat de Stanford i publicada al 'Journal of the America Medical Association'.

Els investigadors afirmen que és la qualitat de la dieta i no la quantitat la qual juga en el control i pèrdua de pes, a llarg termini. Van comprovar que les persones que basen la seva dieta en fruites, verdures i aliments integrals sense preocupar-se de comptar les calories van perdre pes de forma significativa al llarg d'un any.

El mateix estudi afirma que no cal seguir una dieta baixa en carbohidrats i en greixos per mantenir o baixar el pes. N'hi ha prou amb ingerir aliments d'alt valor nutricional i en les quantitats necessàries sense caure en els excessos.

En aquest informe, el doctor Christopher D. Gardner al·ludeix a la necessitat d'aprendre a escoltar el nostre cos. El director d'estudis de Nutrició al Centre d'Investigació de Prevenció de Stanford afirma que demanar a la gent que disminueixin 500 calories al dia de la seva dieta per perdre pes és un error. Cal ensenyar quina és la dieta ideal, que inclou més verdures i més aliments integrals.

Com seria la dieta ideal per perdre pes sense comptar calories?


En l'estudi descriuen com seria aquesta dieta ideal per mantenir el pes: la regla dels quarts. Es tracta de dividir mentalment el plat en quatre quarts; dos d'ells han de tenir verdura, un dels quarts s'ha de dedicar a les proteïnes (carn, peix o ous) i l'última part ha d'estar composta per carbohidrats (arròs, pa, pasta integral, pèsols...).

Pots consumir la quantitat que vulguis de verdura. Tria la que t'agradi més i cuina-la intentant preservar al màxim les seves propietats. I és que l'elecció d'aliments amb baixa densitat d'energia (com verdures i algunes fruites) pot ajudar-te a sentir-te més satisfet amb menys calories.

D'altra banda, perquè aquesta dieta sorgeixi efecte és important mantenir uns horaris amb els àpats i intentar no picar entre hores, a més de beure molta aigua per mantenir el cos hidratat. És recomanable portar una ampolla d'aigua reutilitzable i reemplaçar els refrescos i begudes amb sucre.

Finalment, i no per això menys important, per molt que ens tempti hem d'evitar el menjar processat. Encara assegurin que són baixos en calories, aquests aliments estan plens d'additius químics, sucres i nutrients de baixa qualitat.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Embaràs

Guia per a embarassades

redacció

 | 0

Et donem consells, t'ensenyem a fer massatges, t'expliquem què pots i no pots menjar...