En el marc del projecte Espai Barça -la transformació que es porta a terme al Camp Nou-, a partir del 6 de maig l'activitat del Centre Mèdic FC Barcelona Assistència Sanitària es trasllada de forma temporal a una nova ubicació al centre de Barcelona, a escassos metres del Passeig de Gràcia.

Mantenint el mateix equip expert i ampli horari, el Centre Mèdic FC Barcelona Assistència Sanitària presta els serveis exclusius d'atenció d'urgències lleus de traumatologia i estudi preoperatori per a intervencions quirúrgiques. El seu nou emplaçament disposa d'unes instal·lacions actualitzades i guanya centralitat dins de la ciutat, ja que en la seva elecció s'ha tingut en compte la proximitat a la majoria de la població assegurada i la connectivitat mitjançant el transport públic i privat.

Atenció de traumatologia urgent

Al Centre Mèdic FC Barcelona Assistència Sanitària es concentra bona part de l'atenció de traumatologia urgent. El seu equip, integrat per especialistes del quadre mèdic, va realitzar 7.846 visites d'aquest tipus l'any 2018, amb un temps mitjà de resolució de la visita de només 23 minuts.

A més, el Centre Mèdic FC Barcelona Assistència Sanitària realitza visites preoperatòries, amb un total de 2.088 consultes el 2018. En 52 minuts de mitjana, s'hi duen a terme totes les proves necessàries (radiologia, analítica, electrocardiograma...), així com la visita mèdica. El protocol establert per a la consulta preoperatòria indica quins serveis i exàmens es fan en cada cas i està basat en el model elaborat per la Societat Catalana d'Anestesiologia, Reanimació i Clínica del Dolor.

Aliança amb un dels millors clubs esportius del món

Més enllà d'allotjar el centre mèdic al seu estadi, la col·laboració entre Assistència Sanitària i el FC Barcelona és més àmplia i, com a medical partner, l'entitat proporciona al club els serveis hospitalaris i les assegurances mèdiques que necessita. Aquesta relació s'ha anat consolidant amb el pas dels anys per garantir els millors serveis mèdics per als esportistes. A més, la Ciutat Esportiva Joan Gamper integra un centre de ressonància magnètica d'Assistència Sanitària equipat amb tecnologia d'última generació i obert a tots els seus assegurats.